JA Uber - шаблон joomla Новости

Je bedrijfsdata gebruiken om van te leren

Bedrijven kunnen enorm veel geld verdienen aan haar web data. Deze data wordt ingezet om bijvoorbeeld het gebruikersgedrag op een website te analyseren.

Hier kunnen bedrijven bijvoorbeeld zien waar potentiële klanten afhaken tijdens het aankoopproces of welk deel van de website het best bezocht wordt. Met deze data kan het bedrijf stappen ondernemen om het bedrijf nóg succesvoller te maken. 

Met digitale transformatie wordt het steeds makkelijker om grote partijen gegevens op te slaan. Deze gigantische datasets kunnen worden vergeleken en geanalyseerd worden. Deze grote datasets wordt ook wel “Big Data” genoemd. Deze analyse maakt het mogelijk om patronen te ontdekken in de big data. Dit is enorm interessant voor bedrijven dus, omdat deze analyses gebruikt kunnen worden om betere beslissingen te maken.

Je zult nu wel denken:” allemaal leuk en aardig de big data, maar hier heb ik als MKB toch niks aan?”. Onjuist, hier heb jij als MKB juist enorm veel aan. Ook in jouw bedrijf komen er enorm veel gegevens voorbij. Het verschil tussen jou en een grote multinational is dat jouw data nog niet wordt opgeslagen en geanalyseerd wordt. 

Met het analyseren van data leer je de klanten beter kennen, waardoor je hen nóg beter van dienst kan zijn. Tevens kun je data zoals namen en e-mailadressen opslaan, maar ook gebruikersgedrag op de website, zodat je ziet hoeveel tijd mensen op je website doorbrengen. Zo krijg je al snel inzicht in jouw klantenbestand, waardoor je verdere stappen kunt ondernemen om je organisatie nog groter te maken. 

Wat kan ik leren van mijn website?
Allereerst is het belangrijk dat de doelgroep jouw website snel kan vinden, maar de website bezoekers moeten ook acties ondernemen op de website. Ze moeten rondkijken, klikken op links, formulieren invullen, diensten -en of producten bekijken etc. Door al deze acties kun jij de prestaties van je website meten.

Je kijkt naar een groot aantal gegevens op de website, zoals:

- Het aantal unieke paginaweergaven: hoeveel unieke mensen bezochten jouw website?
- Het aantal bounces: hoeveel mensen verlaten jouw website, direct nadat ze deze hebben geopend? 
- De hoeveelheid shares: hoe vaak wordt jouw website gedeeld?
- Het aantal kliks: Hoeveel kliks zijn er op elke pagina?
- Ingevulde formulieren: Hoe vaak worden deze ingevuld, en zijn ze volledig?
- Nog veel meer

Door het analyseren van de website kun je dus de sterke en zwakke punten naar voren halen. Zo kun jij de website precies inrichten zoals de klant van je verwacht. 

Waarom zijn deze gegevens nou interessant voor MKB?
Slechts 12% van de MKB bedrijven gebruikt data voor het sturen van het bedrijf. Dit is een enorm voordeel voor jou als MKB bedrijf! Door naar de gegevens te luisteren en hierop in te spelen ben je de concurrentie een stap voor. Makkelijker kan het toch niet?

Leren van jouw eigen cijfers
Kortom: gebruik de beschikbare data om meer inzicht te krijgen in je bedrijfsactiviteit. Het analyseren van data helpt je om de juiste keuzes te maken voor je bedrijf. Data is dus niet alleen bedoeld voor de grote multinationals, maar ook voor jouw MKB onderneming! Van klantinzicht tot aan een gestructureerd verkoopproces.

 


Bel me 06-104 313 36 voor meer informatie
Ik kan u precies uitleggen wat Devuta CRM voor u kan betekenen!

Een goed CRM systeem helpt je business verder

Probeer Devuta gratis uit